Hoe het werkt

Zoek naar vragen

Zoek naar vragen

Creëer gratis je persoonlijke Seezers account en blader door de vragen van bedrijven uit verschillende sectoren.

Zoek naar vragen

Stuur je idee in

Omschrijf je goede idee zo kort en duidelijk mogelijk en vertel het bedrijf waarom jouw idee zo goed is. Een idee insturen kan in slechts 20 seconden!

Zoek naar vragen

Win prijzen

Lever zoveel ideeën in als je kan bedenken en maak kans op fantastische prijzen. Houd je mailbox en de website dus goed in de gaten!

Emiel Pegge

Emiel Pegge

De zin en onzin van Smart home trends en ontwikkelingen

19-08-2020
De zin en onzin van Smart home trends en ontwikkelingen

Handige Smarthome apparaten

De slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat verwarm je verschillende kamers. Het is daarmee dus niet meer nodig om beneden de verwarming hoger te zetten om het boven warm te krijgen. Daarnaast geven de verschillende sensoren meer inzicht in het verbruik. Een goede oplossing voor een echt probleem.

Slimme lampen

Je bedient slimme lampen via je smartphone en schakelt ze afzonderlijk van elkaar in of juist tegelijk. Terwijl je op de bank zit, dim je ze of laat je ze van kleur veranderen. Voeg er een bewegingssensor aan toe en ze gaan branden wanneer je de woonkamer in komt. Ben je langer weg, dan kun je ze op vaste tijden laten branden zodat je huis een bewoonde indruk maakt.

Slimme deurbel

Met een slimme deurbel kun je zien wie er aanbelt. Handig, want zo kun je op afstand praten met de pakketbezorger, zodat hij het pakketje achter de heg legt. Van afstand meekijken met wat er in je voortuin gebeurt, kan ook. En via het apparaat mensen laten weten dat ze weg moeten gaan als ze niks te zoeken hebben bij je voordeur.

Beveiligingscamera

Met een camera kun je je huis- en tuin in de gaten houden. En mocht er iets gebeuren, dan weet je meteen wát er aan de hand is. Je krijgt namelijk een melding als dit apparaat bewegingen rond je huis waarneemt.

Twijfelachtige ‘slimme’ apparaten

Espressoapparaat

Een automatische melding als je espressoapparaat ontkalkt moet worden is handig. En dat er automatisch cupjes bij worden besteld van je favoriete smaak ook. Op afstand een kopje koffiezetten kan ook. Maar wie doet er dan een cupje in en zet er een kopje onder?

Wasmachine

Je vult de trommel, doet het wasmiddel erin en verbind je smartphone met de machine. Vervolgens kies je in de app van de slimme wasmachine het programma dat het best bij je kleding past die je wilt wassen. Het is erg handig dat je het apparaat op afstand aan- en uit kunt zetten, maar dit kon ook toen je bij het apparaat stond.

Wiegsysteem kinderwagen

Werken, sporten, huishoudelijke taken doen of vast gaan koken terwijl je baby ondertussen in slaap wordt gewiegd in de kinderwagen. De een vindt het ‘iets voor luie ouders’, de ander ziet het als dé oplossing voor het urenlang moeten wiegen van een huilende baby.

Robotstofzuiger

De ideale oplossing voor wie geen liefhebber is van stofzuigen. Je programmeert het apparaat om op vaste tijden aan het werk te gaan. Of je zet hem aan met je smartphone vanuit je luie stoel. Toch raken sommige modellen de weg kwijt, stoten een vaas om, raken verstrikt in een snoer of vergeten een stuk van de vloer.

Onzinnige Smart home apparaten

Smart waterkoker:

Met je smartphone op afstand bedienbare waterkoker kun je water koken zonder op de knop van de waterkoker te hoeven drukken. Daarnaast houden sensoren bij hoeveel water er nog in de ketel zit. Je moet wel eerst zelf water in de waterkoker doen…

Luier:

Waarom huilt je baby? Door een natte luier of niet? Google en Pampers vinden dat dit ‘vraagstuk’ de wereld uit moet. De Lumi-luiers hebben herbruikbare sensoren, die je een seintje geven op je smartphone als de luier nat is.

Tandenborstel:

Via de camera van je smartphone controleert de slimme tandenborstel of je goed poetst. Wel stil blijven staan en in de camera blijven kijken. Een alternatief is om de waarschuwingen voor te hard schrobben of drukken te volgen via het lampje op de handgreep.

Mok:

Met de app van deze mok maak je voor elk drankje een profiel met de ideale temperatuur. Belangrijk volgens de fabrikant, want bijvoorbeeld de beste temperatuur voor thee verschilt per soort. De mok laat het drankje ook afkoelen tot de gewenste drinktemperatuur en de app houdt bij hoeveel cafeïne je binnenkrijgt.

Onzinnige Smart home apparaten

Heb jij goede ideeën voor een nieuw smart home apparaat of wil je meedenken met andere vraagstukken van onze opdrachtgevers? Bekijk onze vragen en win leuke prijzen door je ideeën in te sturen!