Hoe het werkt

Zoek naar vragen

Zoek naar vragen

Creëer gratis je persoonlijke Seezers account en blader door de vragen van bedrijven uit verschillende sectoren.

Zoek naar vragen

Stuur je idee in

Omschrijf je goede idee zo kort en duidelijk mogelijk en vertel het bedrijf waarom jouw idee zo goed is. Een idee insturen kan in slechts 20 seconden!

Zoek naar vragen

Win prijzen

Lever zoveel ideeën in als je kan bedenken en maak kans op fantastische prijzen. Houd je mailbox en de website dus goed in de gaten!

FAQ

De rol van Seezers

Seezers brengt bedrijven en consumenten bij elkaar. Door organisaties vragen te laten plaatsen en de consumenten daar ideeën op in te laten sturen jagen we innovaties aan. We faciliteren dit proces door middel van ons platform: Seezers.nl

Onze rol is enkel het bij elkaar brengen van beide partijen en het proberen te verzorgen van een zo gestructureerd mogelijk proces. We doen er alles aan om mogelijke risico’s te beperken maar kunnen hier alleen in adviseren. Het is de verantwoordelijkheid van de partijen zelf hoe ze met ons platform om gaan.

Waarom Seezers?

Iedereen heeft wel een eigen mening of idee. Deze ideeën liggen eigenlijk letterlijk op straat. Tegenover al deze ideeën staan de bedrijven die moeten blijven innoveren om te overleven; bedrijven met medewerkers die druk zijn met hun dagelijkse werkzaamheden en vaak geen tijd, budget of onvoldoende kennis en inzicht hebben. Seezers ondersteunt deze bedrijven door een platform aan te bieden waar bedrijven op een zo laagdrempelig mogelijke manier ideeën kunnen laten genereren. We bieden bedrijven een platform waarbij we het zo makkelijk mogelijk proberen te maken om mensen met hen mee te laten denken. Doordat we daarnaast alleen naar ideeën vragen en niet naar kant-en-klare concepten en/of oplossingen, komt het intellectueel eigendomsrecht niet in het geding. De ideeën die via Seezers worden ingestuurd zijn niet specifiek genoeg om te patenteren.

Hoe reik ik de prijzen uit?

De winnaars ontvangen automatisch een bericht met de mededeling dat ze een prijs gewonnen hebben. Je ontvangt van ons een bericht met de contactgegevens van de winnaars zodat je de prijzen aan hen uit kunt reiken.

Let op: Vanwege de AVG delen we enkel een naam en emailadres zodat jullie met elkaar in contact kunnen treden en verdere gegevens met elkaar kunnen uitwisselen.

Hoe bepaal ik de winnaars?

- Nadat de 100 ideeën zijn ingestuurd ontvang je als organisatie direct een email waarin we je uitnodigen de ideeën te beoordelen.
- Als de ideeën zijn beoordeeld wordt er een lijst getoond waarin alle ingestuurde ideeën zijn gerangschikt op kwaliteit/bruikbaarheid.
- Sleep de beste ideeën naar plaats 1 en 2 en klik op ‘opslaan’.


Je zult zien dat de 3e prijs automatisch is ingevuld. Dit kun je ook niet wijzigen. Ook zie je als organisatie bij de beoordeling alleen de ideeën en niet de naam van diegene die het idee heeft ingestuurd. Op deze manier houden we het proces eerlijk! De winnaars ontvangen automatisch een bericht dat ze een prijs gewonnen hebben. Je ontvangt van ons als organisatie een bericht met de contactgegevens van de winnaars zodat je de prijzen aan hen uit kunt reiken.

Hoe en waarom moet ik ideeën beoordelen?

Nadat het vraagstuk is geplaatst is het aan onze crowd om 100 ideeën in te sturen. Het doel van een organisatie is om deze 100 ideeën door te nemen en de beste ideeën te gaan gebruiken in het vervolg van het ontwikkelingsproces. Als de 100 ideeën zijn ingestuurd krijg je automatisch een email waarin we je uitnodigen om de ideeën te beoordelen. Om ervoor te zorgen dat deze 100 ideeën niet alleen maar in de mailbox blijven staan vragen we organisaties direct de ideeën te beoordelen. Dit gaat in twee stappen:

1. Je krijgt 33x een drietal willekeurig ingestuurde ideeën boven elkaar te zien. Kies het beste idee van deze drie.

2. De 34 beste ideeën beoordeel je in stap 2 door ze cijfer van 1 tot 5 geven (ster ranking).

Na deze stappen volgt er een lijst waarbij de ideeën gerangschikt zijn op de kwaliteit/bruikbaarheid voor je organisatie. De beste ideeën komen op deze manier direct bovendrijven en je kunt ook gemakkelijk de winnaars bepalen.

Zijn er eisen waar mijn vraagstuk aan moet voldoen?

Ja, we hanteren enkele regels waar een vraagstuk aan moet voldoen. Dat doen we om ons platform leuk te houden.

Kort gezegd moet een vraagstuk aan de volgende punten voldoen:

De te plaatsen vragen zijn innovatief en hebben met productontwikkeling te maken

De te plaatsen vragen gaan niet over verboden of aanstootgevende producten, methoden en stoffen

Vragen zijn niet misleidend. Ideeën gegenereerd op Seezers hebben als doel innovatie aan te jagen. We zijn geen platform om investeerders aan te trekken of fondsen te werven voor een goed doel.

Je kunt al onze regels inzien op de pagina ‘Onze regels’.

Waarom is het plaatsen van een vraag bijna gratis?

Seezers streeft ernaar om alle organisaties de mogelijkheid te bieden nieuwe innovaties aan te jagen. Budget mag in deze eerste stap van het innovatieproces geen issue zijn. Je kunt bij ons daarom een eerste vraag altijd volledig gratis plaatsen. Bevalt het? Dan kun je een pakket aanschaffen dat het best bij jou past. Ook deze pakketten bieden we voor extreem lage prijzen aan zodat we Seezers voor iedere organisatie toegankelijk maken; van startup tot multinational.

Hoe plaats ik een vraag?

Het plaatsen van een vraagstuk is heel eenvoudig. - Maak een bedrijfsaccount aan - Klik op ‘Meedoen als bedrijf’ - Selecteer een pakket naar keuze - Vul de bedrijfsgegevens in en registreer je organisatie - Controleer of je ingelogd bent met je bedrijfsaccount - Klik rechtsboven op je account - Klik op ‘Plaats een vraag’ - Doorloop de stappen om je vraag vervolgens te plaatsen Tip: Een goed vraagstuk formuleren kan best lastig zijn. Daarom geven we meer uitleg op de pagina: ‘Vraagstuk formuleren’.

Hoe kan ik als organisatie deelnemen?

Je kunt deelnemen door een bedrijfsaccount aan te maken. Het plaatsen van je eerste vraagstuk is volledig gratis.

Let op! We moeten je account en vraagstuk altijd eerst goedkeuren voordat deze zichtbaar zijn op de Seezers website, maar daar hoef je zelf niets voor te doen!

Waarom zou ik als organisatie deelnemen?

De meeste organisaties begrijpen dat reviews van consumenten een product kunnen maken of breken. Maar liefst 95% van alle innovaties mislukt met als meest voorkomende reden dat de marktbehoefte niet goed in kaart is gebracht.

Seezers biedt organisaties een platform waar vroegtijdig samengewerkt kan worden met de eindgebruiker. Daarnaast weten veel mensen altijd meer dan een enkeling en maak je op Seezers dus gebruik van the Wisdom of Crowds.

Seezers wordt ook door organisaties toegepast die alleen op zoek zijn naar inspiratie of uit de tunnelvisie willen stappen.

Hoe werkt Seezers voor organisaties?

Op Seezers streven we ernaar dat organisaties op een zo laagdrempelig mogelijke manier innovatie aan kunnen jagen. Daarom kunnen ze hun eerste vraag volledig gratis plaatsen. Wil je meerdere vragen plaatsen? Dan kun je voor een laag bedrag een pakket kopen dat bij jou past.

Een vraag plaatsen gaat als volgt:
- Maak gratis een bedrijfsaccount aan
- Klik rechtsboven in je account op ‘plaats een vraag’
- Formuleer een goede vraag
- Geef wat meer uitleg over de vraag die interessant is voor de mensen die ideeën in willen sturen.
- Kies een achtergrondafbeelding
- Stel 3 prijzen beschikbaar
- Plaats de vraag

Kom je er niet uit? Volg hier ons stappenplan!

Nadat je de vraag hebt geplaatst staat deze niet direct online. Ons team controleert de vraagstukken op een correcte inhoud en zet deze vervolgens online. Op deze manier houden we de content op ons platform conform onze regels. Het is nu wachten tot de 100 ideeën door onze crowd zijn ingestuurd! Je ontvangt automatisch een email als er 100 ideeën zijn ingestuurd. Daarna dien je de volgende stappen uit te voeren:

- Beoordeel de ideeën (optioneel). Scheid het kaf van koren en kom zo snel mogelijk tot de beste ideeën.
- Geef aan welke inzendingen volgens jou winnen.
- Download de ideeën.
- Stuur de prijzen naar de winnaars. Wij zorgen dat je de contactgegevens van de winnaars ontvangt.
- Optioneel: Bedenk een leuke actie op je eigen social media kanaal om de winnaars in het zonnetje te zetten!

Wall of Fame

Op het moment dat je een prijs hebt gewonnen ontvang je van ons daar bericht over. Je ziet welke prijs je gewonnen hebt en ontvangt van ons ook een digitale cheque waarop staat dat jij een prijs gewonnen hebt. Stuur een foto van jou met deze cheque naar ons retour en je komt in onze Wall of Fame te hangen!

Ik ontvang geen e-mail, wat moet ik doen?

Het is mogelijk dat je e-mail door de spamfilter wordt tegengehouden. Je kunt de instelling in het e-mailprogramma aanpassen. Dit doe je als volgt:

Outlook / Outlook Express gebruikers:

1. Kies ‘Wizard Regels’ in het menu Extra.

2. Klik in het vak Regels in de volgende volgorde toepassen op Lijst van uitzonderingen.

3. Klik in het vak Beschrijving van de regel op Lijst van uitzonderingen.

4. Klik op Toevoegen.

5. Voer @seezers.nl in als nieuwe uitzondering. De e-mail van Seezers zal voortaan in uw “Postvak in” worden bezorgd.

Of

1. Kies ‘acties’ in het menu Extra

2. Klik in het vak ‘ongewenste e-mail’

3. Klik ‘Ongewenste e-mail’ van de regel op Opties

4. Klik ‘Veilige afzenders’

5. Klik ‘Toevoegen’ en voer @seezers.nl in als veilige afzender en klik op OK.

Live/Hotmail gebruikers:

Controleer de “Ongewenste e-mail” folder. Als u daar een e-mail van Seezers aantreft, selecteert u het bericht en klikt u op de knop “Geen ongewenste e-mail” onderaan het bericht. De e-mail van Seezers zal voortaan in uw “Postvak in” worden bezorgd.

U kunt eventueel ook nog de volgende aanpassing maken:

1. Ga naar uw “Postvak in”

2. Klik op ‘Instellingen” (naast de Help link)

3. Klik op “Bescherming tegen ongewenste e-mail”

4. Selecteer “Veilige lijst”

5. Vul hier @seezers.nl in

6. Kik op “toevoegen”

Gmail Users:

Controleer de “Spam” folder. Als u daar een e-mail van Seezers aantreft, selecteert u het bericht en klikt u op de knop “Not Spam” of “Geen Spam”. De e-mail van Seezers zal voortaan in uw “Postvak in” worden bezorgd.

Als de e-mail van Seezers na deze aanpassing nog steeds is geblokkeerd zult u contact moeten opnemen met uw internetprovider met het verzoek om de berichten afkomstig van Seezers voortaan gewoon te bezorgen.

Yahoo gebruikers:

Controleer de “Bulk” folder. Als u daar een e-mail van Seezers aantreft, selecteert u het bericht en klikt u op de knop “Not Spam” onderaan het bericht. De e-mail van Seezers zal voortaan in uw “Postvak in” worden bezorgd.


Hoe kan ik me afmelden voor Seezers?

Je kunt je account zelf beheren door in te loggen op www.seezers.nl. Kom je er niet uit? Afmelden voor Seezers kan ook door ons een e-mailbericht te sturen met verzoek om je account te verwijderen. Stuur je email naar: klantenservice@seezers.nl

Is er een leeftijdsgrens voor deelname aan Seezers?

Seezers wil graag zoveel mogelijk ideeën van zoveel mogelijk mensen verzamelen. De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar. Ben je jonger? Vraag dan toestemming aan je ouders/voogd.

Hoe zit het met het eigendomsrecht van mijn idee?

Het door jou ingestuurde idee valt vanaf het moment van plaatsen onder het eigendomsrecht van het bedrijf waarvoor je het idee instuurt. Er kan later geen beroep worden gedaan op jouw ingebrachte idee. Als jouw idee wint word je er uiteraard voor beloond! Lees ook onze algemene voorwaarden!

Heeft Seezers invloed op de uitslag van de winnende ideeën?

Nee, wij hebben geen enkele invloed op winnende ideeën winnen. Het bedrijf beoordeeld alle ideeën zelf en kiest dus ook de winnaars van de eerste en tweede prijs. Dit doen ze op basis van het idee, dus ze krijgen de naam van de inzender niet te zien. De publieksprijs wordt automatisch bepaald op basis van het aantal stemmen dat een idee krijgt. Ook hier heeft Seezers ook geen enkele invloed op.

Hoe gaan we met je gegevens om? (AVG)

Lees meer over hoe we met je gegevens omgaan in onze cookie-verklaring

Welke prijzen kan ik winnen?

De prijzen die je kunt winnen zijn afhankelijk van het aanbod van de organisatie. Dit kan echt van alles zijn; van rondleidingen door het bedrijf, tot kaartjes voor de dierentuin en van paraplu’s tot weekendjes weg.

Omdat we daardoor zo’n gevarieerd aanbod van prijzen aan kunnen bieden loont het zeker om Seezers in de gaten te houden en te kijken of er voor jou een leuke prijs te winnen is!

Hoe win ik een prijs?

Zodra je een idee hebt ingeleverd maak je kans op een prijs. Hoe meer (originele) ideeën je instuurt, hoe groter de kans dat je wat wint! Bovendien kun je stemmen verzamelen voor de publieksprijs door je idee te delen via social media. Diegene die de meeste stemmen voor zijn idee heeft weten te verzamelen gedurende de looptijd van een vraagstuk, wint de publieksprijs.

Kan een bedrijf mijn idee patenteren?

Ja, overal is een patent op aan te vragen. Heeft het bedrijf daarmee dan ook juridisch gezien een sterke positie: Nee, want het is niet makkelijk om een idee te patenteren. De ideeën die op Seezers worden aangedragen zijn niet concreet genoeg om daarmee een juridisch standpunt in te nemen. Een bedrijf zou wel meerdere ideeën aan elkaar kunnen koppelen, deze verder uit kunnen werken en daar een patent op aanvragen. Meer informatie hierover kun je lezen op deze pagina over patenten / octrooien op ideeën.

Wat gebeurt er met mijn ideeën?

Je ideeën worden beschikbaar gesteld aan de organisatie die het vraagstuk, waarop je hebt gereageerd, heeft geplaatst. Wat ze met de ideeën doen is aan de organisatie maar in de praktijk wordt 1 a 2% van de ideeën echt gebruikt om door te ontwikkelen. We vragen bedrijven om ons op de hoogte te houden van de ontwikkeling zodat we dit ook weer aan jou terug kunnen koppelen!

Hoe stem ik op ideeën van anderen?

Stemmen op ideeën van anderen doe je als volgt:

1. Zoek het idee waarop je wilt stemmen
2. Klik op het Social Media icoontje onder het idee
3. Dat was het: je hebt gestemd!

Hoe verzamel ik stemmen op mijn idee?

Nadat je een idee hebt ingestuurd kun je dit gaan promoten. Het snelst verzamel je stemmen door je vrienden, familie en kennissen uit te nodigen om op jouw idee te stemmen. Dit kun je doen door je idee te delen via social media. Gebruik daarvoor de social media icoontjes onder je idee óf schrijf een persoonlijk bericht op je social media kanaal en gebruik #seezers.

Hoe win ik de publieksprijs?

Om de publieksprijs te winnen moet je zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Dit kun je doen door je idee te delen via social media en zoveel mogelijk vrienden/familie/vage kennissen uit te nodigen op jouw idee te stemmen op Seezers. Je kunt je idee delen vanaf de vraag pagina waar je idee te zien is, maar ook vanaf je account.

Bij een gelijk aantal behaalde stemmen kiest ons systeem een willekeurige winnaar uit de personen die de meeste stemmen hebben verzameld.

Wat is de publieksprijs?

Je kunt met jouw idee de publieksprijs winnen door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor jouw idee. Het idee dat de meeste stemmen heeft verzameld wanneer de vraag is gesloten is de winnaar. Indien er ideeën zijn met een gelijk aantal stemmen beoordeeld het bedrijf uiteindelijk welk idee van de betreffende deelnemers wint. Op de pagina van de vraag staat met welke prijs de publieksprijs wordt beloond.

Hoe weet ik of ik gewonnen heb?

Winnaars worden automatisch per mail op de hoogte gebracht. Deze mails worden direct en automatisch verstuurd nadat een bedrijf de ingestuurde ideeën heeft beoordeeld en winnaars heeft aangewezen.

Zodra de organisatie de ideeën heeft beoordeeld en de winnaars uitgekozen, krijgen de winnaars van de 1e en 2e prijs automatisch een mail. Ook als je de publieksprijs hebt gewonnen krijg je een mail van ons. Houd je mail daarom goed in de gaten.

Hoe wordt de winnaar bepaald?

Nadat er 100 ideeën zijn ingestuurd ontvangt de organisatie direct een email waarin we ze uitnodigen de ideeën te beoordelen. Na de beoordeling ziet de organisatie een lijst met alle ingestuurde ideeën gerangschikt op kwaliteit/bruikbaarheid. Ze slepen de beste ideeën naar plaats 1 en 2 en klikken op ‘opslaan’. Dit doen ze alleen op basis van het ingestuurde idee; ze zien dus geen (gebruikers)namen. De 3e prijs is voor de organisatie al automatisch ingevuld en dit kunnen ze ook niet wijzigen. Op deze manier houden we het proces eerlijk! Winnaars ontvangen automatisch een bericht met de gewonnen prijs.

Ik heb gewonnen, wanneer ontvang ik mijn prijs?

Wanneer het bedrijf jouw idee heeft uitgekozen als 1 van de winnaars, krijg je een automatische mail dat je gewonnen hebt. Wij versturen vervolgens, met je instemming, je contactgegevens naar het bedrijf zodat ze de prijs naar je op kunnen sturen. De termijn waarin je de prijs thuis mag verwachten is dus afhankelijk van de soort prijs en hoe de opdrachtgever hiermee om gaat.

Tevens ontvang je van ons ook een digitale cheque waarop staat dat jij een prijs gewonnen hebt. Stuur een foto van jou met deze cheque naar ons retour, de leukste inzending van die maand komt in onze Wall of Fame te hangen!

Zijn er eisen waaraan mijn ingestuurde idee moet voldoen?

Ja, we hanteren enkele regels waar een idee aan moet voldoen. Dat doen we om ons platform leuk te houden. Kort gezegd moet een idee aan de volgende punten voldoen: - - Geen idee is té gek of fout
- Inhaken op elkaars ideeën mag
- Seezers is geen community om te spammen. Onder spammen wordt verstaan: Het gebruik maken van links naar andere websites
- Het promoten van jezelf, je eigen project, je eigen bedrijf of derde partijen
- Het versturen van @’s of #’s voor Social Media platforms
- Het gebruik van emaillijsten van externe partijen

Bij het overtreden van deze regels volgt een waarschuwing of direct verwijdering van je account op Seezers. Je kunt al onze regels inzien op de pagina ‘Onze regels’.

Wat kost het om ideeën in te sturen?

Ideeën insturen is helemaal gratis. De enige inspanningen die we van je vragen zijn tijd, inspiratie en kennis. Dát maakt het insturen van ideeën en de kans op het winnen van mooie prijzen leuk!

Kan ik mijn ideeën intrekken?

Nee, na het insturen van een idee kan deze niet meer gewijzigd of geannuleerd worden.

Hoe stuur ik een idee in?

Een idee inleveren is heel simpel! Je maakt een account aan, bekijkt de vragen en kan direct ideeën op de vragen inleveren. En je kunt zoveel ideeën insturen als je kan bedenken en we proberen dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Insturen van een idee en kans maken op prijzen kan in slechts 20 seconden en deelname is helemaal gratis!

Wat is een vraag(stuk)?

Een vraag(stuk) is een probleem dat opgelost moet worden en door organisaties op Seezers wordt geplaatst. Door boven in het menu op ‘Bekijk vragen’ te klikken zie je een overzicht van alle vragen op Seezers. De vraagstukken op Seezers hebben te maken met productontwikkeling in de breedste zin van het woord. Het kan dus gaan over het optimaliseren van een product, proces of dienst.

Een goed vraagstuk formuleren kan best lastig zijn. Daarom geven we meer uitleg op de pagina: ‘Vraagstuk formuleren’.

Waarom zou ik deelnemen?

Op Seezers hebben we veel verschillende gebruikers. Meestal doen ze me om een van de volgende redenen:
- Leuke prijzen winnen
- Iets doen voor een groot merk
- Bij een online community willen horen
- Interesse in crowdsourcing
- Erkenning voor goede ideeën
- Creatieve uitlaatklep

Wat is een idee?

Een idee is een oplossing die door mensen uit heel Nederland ingestuurd kunnen worden op het vraagstuk van een organisatie. Door ideeën in te sturen maakt de inzender kans op prijzen.

Hoe doe ik mee?

Meedoen is heel simpel! Klik op een vraagstuk dat je interessant vindt in ons vragenoverzicht en bedenk een goed idee. Log vervolgens in met je Linkedin- / Facebookaccount of maak snel een Seezers account aan. Vul je idee in en geef een toelichting waarom dit zo’n goed idee is. Klik vervolgens op ‘Stuur mijn idee in’ en je doet maakt kans op de prijzen die bij de vraag vermeld staan! Spreid je kansen door op meerdere vraagstukken ideeën in te sturen! We streven er naar om jou in slechts 20 seconden een idee in te kunnen laten sturen!

Hoe werkt Seezers?

Seezers is een online platform dat innovaties aanjaagt. Bedrijven kunnen op Seezers.nl vraagstukken plaatsen. Mensen uit heel Nederland kunnen daar vervolgens ideeën op insturen en daarmee prijzen winnen die door het bedrijf dat de vraag plaatst beschikbaar zijn gesteld. Plaatst een bedrijf een vraag dan stelt het ook een drietal prijzen beschikbaar voor de beste ideeën. Nadat er 100 ideeën op een vraagstuk zijn ingestuurd worden deze door het bedrijf beoordeeld. Het bedrijf selecteert vervolgens 2 winnaars en download de ideeën. De derde prijs, de zogeheten publieksprijs, wordt automatisch toegekend aan de persoon die de meeste stemmen voor zijn idee heeft weten te verzamelen.

Op ons Seezers platform worden innovaties aangejaagd. Vervolgens helpen wij bedrijven om deze ideeën gerealiseerd en geïmplementeerd te krijgen. Dit doen we door bedrijven te verbinden met mensen uit het Seezers netwerk.