Hoe het werkt

Zoek naar vragen

Zoek naar vragen

Creëer gratis je persoonlijke Seezers account en blader door de vragen van bedrijven uit verschillende sectoren.

Zoek naar vragen

Stuur je idee in

Omschrijf je goede idee zo kort en duidelijk mogelijk en vertel het bedrijf waarom jouw idee zo goed is. Een idee insturen kan in slechts 20 seconden!

Zoek naar vragen

Win prijzen

Lever zoveel ideeën in als je kan bedenken en maak kans op fantastische prijzen. Houd je mailbox en de website dus goed in de gaten!

Seezers is een community waar jij de kans krijgt om in de schoenen van een ontwerper te stappen en mee te denken met bedrijven in de productontwikkeling. Door jouw ideeën in te sturen op innovatieve vragen van deze bedrijven help jij ze aan een frisse, nieuwe, out-of-the-box blik waar zij een vliegende start mee kunnen maken! Om dit te kunnen bereiken streven we drie kernwaarden na: eenvoud, innovatie en inclusiviteit. Om te zorgen dat Seezers volgens deze kernwaarden werkt zijn er regels waar iedere gebruiker zich aan dient te houden. Het is voor ons onmogelijk om elk idee afzonderlijk op deze regels te controleren maar we hopen dat je deze regels in acht neemt:

Regels voor het insturen van ideeën

1. Geen idee is té gek of fout

Hoe vreemder de ideeën hoe liever! Een bedrijf dat een vraag plaatst is vaak op zoek naar net dat ene geniale idee.
Daarnaast kan het zo zijn dat een idee wat in je op komt voor jou ‘een dom idee’ is terwijl dit weer een idee voor iemand anders is ter inspiratie.

2. Inhaken op elkaars ideeën mag

Als een bedrijf er voor kiest om alle ideeën bij een vraag openbaar te publiceren ben je vrij om de ideeën die anderen ingestuurd hebben te bekijken. Doe hier je voordeel mee! Bekijk de ideeën en gebruik ze als inspiratie voor je nieuwe ideeën. Het beoordelen van andere ideeën is echter niet toegestaan tenzij daar nadrukkelijk om wordt gevraagd.

3. Seezers is geen community om te spammen

Op Seezers kun je aan bedrijven je creativiteit laten zien. De ideeën die je instuurt zijn direct zichtbaar voor het bedrijf. Als je meerdere goede ideeën denkt te hebben ben je vrij om deze in te sturen. Het is echter niet de bedoeling om Seezers als spam community te gebruiken. Onder spammen wordt verstaan:

- Het gebruik maken van links naar andere websites
- Het promoten van jezelf, je eigen project, je eigen bedrijf of derde partijen
- Het versturen van @’s of #’s voor Twitter
- Het gebruiken van emaillijsten van externe partijen

Bij het veelvuldig posten van spam volgt een waarschuwing of kan er over worden gegaan op verwijdering van je account op Seezers.

4. Wees positief

Om innovatie op gang te brengen dien je positief te denken. Kraak geen ideeën van anderen af. Seezers is geen forum waar mensen op elkaar reageren maar een community waar bedrijven graag naar jou idee luisteren. Heb dus respect voor elkaar en behandel anderen zoals je zelf ook behandeld zou willen worden. Staat een idee of vraag je niet aan? Blijf dan weg!

5. Zie je iets? Zeg het!

Werkt iets niet naar behoren of zie je dingen die niet horen? Laat het ons weten. Ons team bekijkt iedere ontvangen melding en onderneemt actie wanneer iemand onze richtlijnen overtreedt.
Omdat Seezers steeds groter wordt is het van belang dat we deze richtlijnen blijven nastreven. Het is aan een ieder van ons om er voor te zorgen dat Seezers een leuk en innovatief community blijft waar vele nieuwe innovaties ontstaan en waar je met veel plezier op terug blijft komen. We hebben je er graag bij en willen je hartelijk danken voor je bijdrage tot dusver!

Regels voor het plaatsen van vragen

Seezers is een community waar organisaties de kans krijgen hun (toekomstige) klanten mee te laten denken aan nieuwe innovaties. De deelnemers op Seezers denken graag met je mee en door ze op de juiste manier in te zetten is de kans op succes erg groot! Seezers kan alleen goed functioneren als alle deelnemers op de community zich aan enkele regels houden. Voor het plaatsen van een vraag op Seezers nemen wij de volgende regels in acht:

1. De te plaatsen vragen zijn innovatief en hebben met product ontwikkeling te maken

De interesse en passie van de deelnemers op Seezers ligt op het gebied van product ontwikkeling en innovatie. Het is voor ons onmogelijk om een simpele regel te bedenken die precies zegt waar een vraag aan moet voldoen vanwege de variëteit van vragen die we binnen krijgen. Ons team houdt exact de interesses van de deelnemers in de gaten en kan een goed beeld geven over het succes dat een bepaalde vraag zou kunnen gaan hebben. Als je een vraag op Seezers probeert te plaatsen merk je dat deze niet direct online staat. Dit komt omdat alle vragen die geplaatst worden eerst door ons team wordt beoordeeld alvorens het op Seezers gepubliceerd zal worden. Mocht een vraag niet helemaal binnen onze eisen liggen dan zullen we je hierover informeren. Heb je hulp nodig bij het formuleren van je vraag? Neem dan contact met ons op!

2. De te plaatsen vragen zijn niet verboden of aanstootgevend

Er is ontzettend veel mogelijk op Seezers, maar vragen over verboden of aanstootgevende producten, methoden en stoffen zullen worden afgekeurd.

3. Vragen zijn niet misleidend

Op Seezers worden ideeën gegenereerd met als doel het aanjagen van innovaties. Daarnaast kun je door een vraag te stellen je organisatie promoten. Seezers is er dus niet om bijvoorbeeld investeerders aan trekken of fondsen te werven voor het goede doel.

4. Waardeer de mensen die ideeën voor je insturen

Behandel de deelnemers op Seezers als je personeel. Onze mensen doen hun best om met goede ideeën te komen en maken hier graag tijd voor vrij. Denk bij het plaatsen van een vraag goed na over de hoogte van het prijzengeld. Voor advies kun je altijd contact opnemen!

Omdat Seezers steeds groter wordt is het van belang dat we deze richtlijnen nastreven. Het is aan een ieder van ons om er voor te zorgen dat Seezers een leuk en innovatief community blijft waar vele nieuwe innovaties ontstaan en waar je met veel plezier terug blijft komen. Wij helpen je graag bij de ontwikkeling van nieuwe producten en danken je hartelijk voor je bijdrage tot dusver!