Hoe het werkt

Zoek naar vragen

Zoek naar vragen

Creëer gratis je persoonlijke Seezers account en blader door de vragen van bedrijven uit verschillende sectoren.

Zoek naar vragen

Stuur je idee in

Omschrijf je goede idee zo kort en duidelijk mogelijk en vertel het bedrijf waarom jouw idee zo goed is. Een idee insturen kan in slechts 20 seconden!

Zoek naar vragen

Win prijzen

Lever zoveel ideeën in als je kan bedenken en maak kans op fantastische prijzen. Houd je mailbox en de website dus goed in de gaten!

Hoe formuleer je een duidelijke vraagstelling?

Het formuleren van een goed vraagstuk kan een lastige klus zijn. Middels de volgende stappen proberen we je te helpen:

  1. Stel jezelf de volgende vragen:
    1. Hoe kunnen we...
    2. Zou het niet fantastisch zijn als...
    3. Bedenk of ontwerp...
  2. Bedenk synoniemen voor bepaalde woorden. Je zult zien dat de vraagstukken dan heel anders geïnterpreteerd zullen worden.
  3. Scherp je vraagstuk aan door te vragen: a. Waarom? b. Hoe? c. Vroeger d. Toekomst

Deel je innovatievraagstuk op in simpele, begrijpbare vragen

Veel vraagstukken zijn best complex en er zit een bepaalde gedachte achter. Het is voor mensen die ideeën insturen belangrijk om de vraag goed te interpreteren; anders ontvang je ideeën waar je niet op zit te wachten.

Het opdelen van een innovatievraagstuk in subvragen kan hierbij helpen. We geven je een voorbeeld:

Stel je voor:

Een producent van koffiekopjes ziet zijn concurrenten met verschillende nieuwe kopjes op de markt komen en wil vanuit concurrerend oogpunt ook iets nieuws. Hij/zij zou Seezers kunnen gebruiken en daar de vraag kunnen plaatsen: 'Bedenk of ontwerp een nieuw koffiekopje'.

Deze vraag is extreem open en zal niet de gewenste ideeën op gaan leveren. Door concreter te formuleren zal een vraag beter geïnterpreteerd worden en zal de kwaliteit van de ideeën ook toenemen. Denk daarom eens na over:

Functionaliteit: Welke functies moet het koffiekopje juist wel of niet hebben?

Sterkte: Moet het een wegwerpkopje worden of staat dit kopje over 20 jaar waarschijnlijk nog steeds bij mij in de kast?

Ergonomie: Hoe gaat de mens met het product om? Hoe groot moet het kopje zijn? Welke kleur? Kunnen bouwvakkers een vinger door het oortje krijgen? Moet het makkelijk schoon te maken zijn?

Materiaal: Van welk materiaal moet het kopje worden gemaakt? Een wegwerpbeker zal van een ander materiaal worden gemaakt dan een koffiekopje voor in huis.

Vorm: Hoe moet het kopje er uit komen te zien? Rond? Vierkant? Enkelwandig, dubbelwandig? Taps zodat ze gemakkelijk stapelen?

Afmetingen: Hoe groot moet het kopje zijn? Wat gaat erin? Is het een luxe espresso-kopje of is het bedoeld voor een Americano?

Logistiek: Hoe krijg je de kopjes zonder te breken getransporteerd? Hoe krijg je zoveel mogelijk kopjes getransporteerd waardoor de kostprijs zo laag mogelijk is?

Maakbaarheid: Hoe eenvoudig is het kopje te produceren? Hoe snel kan het gemaakt worden? Hoeveel materiaal gaat er in? Allemaal parameters die de kostprijs (en dus verkoopprijs) van het kopje zullen beïnvloeden.

Over Seezers

Op Seezers, the idea brewery, krijg jij de kans om creatieve ideeën te bedenken voor bedrijven in de productontwikkeling. Door middel van crowdsourcing krijgen bedrijven nieuwe, frisse, out-of-the-box productideeën. Bovendien kun jij precies aan ze vertellen wat voor product jij zou willen! Het insturen van een idee kan in slechts 20 seconden! Zo zorgen we dus samen voor meer innovatie. Dus wil jij meedenken aan producten en aan het begin van nieuwe innovaties staan? Of wil je gewoon creatief bezig zijn en kans maken op mooie prijzen? Meld je dan aan, join the crowd en start brewing!

Onze diensten

Innovatie vraagstukken plaatsen

Op kennisplatform Seezers kun je eenvoudig vraagstukken plaatsen en ontvang je frisse ideeën van mensen die iedere dag met passie en enthousiasme na willen denken over innovatievraagstukken van organisaties.

Innovatie realiseren

Moeite met de realisatie van je innovatie? Wij werken landelijk met vele organisaties en professionals waar we jou graag mee in contact brengen! Op deze pagina leggen we uit hoe we innovaties realiseren!

Seezers Whitelabel

Een eigen gepersonaliseerd 'seezers-platform' waarmee je niet alleen innovaties bij je klanten aanjaagt maar ook je omzet verhoogt? Acquisitie was nog nooit zo makkelijk! We vertellen je graag meer over de mogelijkheden op deze pagina over Seezers Whitelabel!